Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Számos egészségügyi probléma gyökere a bélrendszerben és a gyomorban keresendő, ezért természetes, hogy az emésztőrendszerünk állapota kihat a mindennapi jóllétünkre és az egészségünkre. Mutatjuk azokat a rossz szokásokat, amelyekkel akaratlanul is szabotáljuk az egészségünket.

Egyoldalú táplálkozás

Még az az ember is, aki azt hiszi, változatosan táplálkozik, valójában annyira nem váltogatja az ételeket, amik nap mint nap a tányérjára kerülnek. Ugyanazokat az ételeket fogyasztjuk újra és újra, hiszen nem igazán merünk kísérletezni. Törekedjünk tehát ennek a megváltoztatására!

Túl sok stressz

Napi rendszerességgel számos stresszforrásnak vagyunk kitéve még akkor is, ha arra törekszünk, hogy nyugalomban és harmóniában éljük az életünket. A tartósan fenn álló ideges állapot árthat a bélflóráknak, ennek következtében számos fontos baktérium elpusztulhat.

Túl sok alkohol és dohányzás

Nyilvánvalóan ha kis mértékben megiszunk valamit, abból semmi baj nem lesz. De a rendszeres alkoholfogyasztás felborítja a bélflóránkat. A minőségi száraz vörösbor fogyasztása heti 1-2 alkalommal még nem jelent veszélyt. A dohányzás az egyik legnagyobb egészségkárosító tevékenység. A tüdőnk mellett az emésztőrendszerünket is tönkreteszi.