Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mai világban hajlamosabbak vagyunk kevesebb időt és energiát fordítani a takarításra. Na nem kell arra gondolni, hogy egy egész napunkat elveheti a takarítás, ezért is hoztunk pár trükköt, hogy könnyebben hajthassuk végre ezt a kötelességet.

Mikró tisztítása 

A leggyorsabb és leghatékonyabb módja a mikrohullámú sütő tisztításának, ha egy tálat szinte vízzel töltesz majdnem a tetejéig, és beleteszel néhány darab citromot. A tálat tedd a mikrohullámú sütőbe, és 5-10 percig járasd a kályhát. Ezzel meglepően ragyogó hatást érsz el. 

Vízkő

A csapokról a vízkövet meglehetősen egyszerűen, egy csésze ecettel tudod eltávolítani. Mártsd a csapot egy csésze ecetbe, majd törölközővel szárítsd meg, és tedd félre száradni.

Serpenyő 

Ha nem akarsz a percekig tartó súrolással szenvedni, először mosd át forró vízzel és szódabikarbónával. 

Rozsda és a citrom kapcsolata 

A vízkő és a rozsda ellen a leghatékonyabb szer a citrom. Vágd félbe a gyümölcsöt, és dörzsöld be az érintett területeket. Észre fogod venni, hogy mosogató milyen gyorsan újra ragyog majd.