Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mostanra már bizonyára a legtöbb ember használ fényvédőt, hiszen mind tudjuk, milyen káros az UV sugárzás a bőrre nézve. Van azonban egy olyan testrész, amit rendszerint kihagyunk, holott nagyon fontos lenne a fényvédelem azon a területen is. 

Mivel a fejbőrt közvetlenül éri a nap, sokkal nagyobb valószínűséggel károsítja a fejbőrt, mint az arc bizonyos részeit. A nap káros sugarai számos problémát okozhatnak a haj szerkezetében és a fejbőrben, beleértve a szín kifakulását, töredezett hajvégeket, és szárazságot. Éppen emiatt, ha eddig nem védted a hajad vagy fejbőröd, akkor itt az ideje elkezdeni.

Erre a célra kifejezetten alkalmasak lehetnek a permetes UV-szűrő készítmények, amelyek nem nehezítik el a hajat annyira. Ezt a területet is, mint minden más testrészt 2-3 óránként kell újrakenni. Keress olyan opciókat, amelyet könnyen beilleszthetsz a rutinodba, és mindössze öt perc alatt kifejtik a hatásukat. Használj fejkendőt vagy kalapot, és természetesen hővédő spray-t, ezen kívül pedig minden hajmosáskor kondicionálót is alkalmazz.