Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ezer liter gázolajat adott el, végül elérhetetlenné vált a csaló

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki literenként 600 forintért ígért gázolajat vevőinek még 2022 tavaszán.

A vádirat szerint a 46 éves férfi 2022 márciusában munkakapcsolat révén ismerkedett meg a sértettel, akit fuvarozási feladatok elvégzésével bízott meg. A férfi azt állította, hogy nagy tételben 600 forintért tud gázolajat szerezni. A gázolaj ára ezen időszakban hatósági árszabással volt szabályozott, annak rögzített ára 481 forint volt, de a vásárolható mennyiség a hatóság által korlátozott volt.

A sértett a férfi állításában bízva 1.000 liter gázolajat rendelt meg, melynek ellenértékeként egy benzinkúton 600.000 forint készpénzt adott át neki. A vádlott azonban sem az üzemanyagot nem szállította le a sértettnek, sem a pénzt nem adta vissza, ehelyett rövid idő elteltével elérhetetlenné vált.

Az ügyészség a felfüggesztett szabadságvesztés és pártfogó felügyelet hatálya alatt álló férfit nagyobb kárt okozó csalás bűntettével vádolja. Vele szemben három év szabadságvesztés is kiszabható.