Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rozmaring régóta az egyik legnépszerűbb növény. Már az ókorban is ezzel koszorúztak, de belsőleg, különféle betegségek gyógyítására szintén alkalmazták. Erős illata miatt parfümként is megállta a helyet, a vallási szertartásokon úgyszintén helyet kapott. Bort is készítettek belőle, melyet később desztilláltak, és gyógyszerként használtak.

Csökkenti a hajhullást

A rozmaringtea gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A rendszeres alkalmazása mérsékli a fejbőr irritációját, csökkenti a pirosságát, és nyugtatja a fejbőrt. Az egyik legnagyobb előnye, hogy javítja a keringést, ezzel hozzájárul a hámréteg hatékonyabb vérellátáshoz, valamint fokozza a hajhagymák tápanyagfelvételét, ami befolyásolja a hajnövekedést.

A megfelelő keringés csökkenti a hajhullást, és gyorsítja a hajnövekedést. A rozmaringtea rendszeres alkalmazásával csökken a szálak elvesztése, ami hosszabb távon erősebb, dúsabb frizurát eredményez.