Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

A szegedi evezős Európa-bajnokság társrendezvényeként megrendezett Gránit Bank Egyetemek Regattáján nyolc induló közül második helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem csapata. 

A verseny az április 25. és 28. között megrendezett evezős Európa-bajnokság egyik kísérő-eseménye volt. Az esemény 34 ország több mint 600 sportolójának részvételével zajlott le, akik 32 versenyszámban mérték össze erejüket.

Az első helyen a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a harmadik helyen pedig a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói értek célba.

Az egyetemi evezésnek világszerte számos országban nagy tradíciója van, a most először megrendezett Egyetemi Regattával Magyarország is csatlakozott ehhez a hagyományhoz. 

A Széchenyi István Egyetem Egyetemi Regattán ezüstérmet szerzett csapatának tagjai: Józsa Márton, Glázer Márió, Fazekas Fanni, Viandt Léna, Pető Benedek, Shah Amir, Szigeti Roland, Lacsik Péter, kormányos: Csiza-Pák Luca