Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Sajnos tragikusan fiatalon, 37 évesen elhunyt az énekesnő, Fábián Juli rákbetegségben.

Zenei tanulmányait az albertfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola ének-zene tagozatán alapozta meg, ahol klasszikus zongorát is tanult. A Toldy Ferenc Gimnáziumban 1998-ban érettségizett, majd a Külkereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát, mellyel párhuzamosan (2001–2003) az Etűd Zeneiskolában sajátította el a dzsesszének alapjait, ahol tanárai Munkácsi Bea és Winand Gábor voltak. Két év énektanulás után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessztanszakára, Berki Tamás tanítványaként. Érett, átélt előadásmódja mellett kiemelkedő volt fejlett stílusérzéke és improvizatív készsége. Számos formáció tagja volt. A kizárólag női tagokból álló Soft Jazz Band, az elektronikus zenét játszó Erik Sumo Band mellett saját dzsesszkvartettet alapított Just In Time néven. A Téli Márta művészeti vezetésével indult, öt dzsesszénekesnőből és négytagú zenekarukból álló formációban, a Jazzjetben is énekelt. Saját kvartettje, a Just In Time két évig volt jelen a hazai dzsesszéletben és koncerteket adott klubokban és fesztiválokon, többek közt a Jazztergom fesztivál, a Sziget Fesztivál, a Columbus Jazzklub és az A38 Hajó színpadán – itt pl. a blueslegenda Robben Ford előzenekaraként. A kvartett olyan zenészegyéniségekkel is fellépett, mint a trombitás Fekete-Kovács Kornél, Ducsai Szabolcs vagy a fiatal gitáros tehetség, Oláh Szabolcs.

2017 tavaszán A nagy duett című műsorban Győrfi Pál oldalán szerepelt. 2017 nyarán Zoohackerrel és Johnny K. Palmerrel elkészítette a 6. Paloznaki Jazzpiknik hivatalos himnuszát Jazz & Wine címmel.

Zenéhez való viszonyára és munkásságára nagy hatással voltak: Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn, Dianne Reeves, Bobby McFerrin, Tuck and Patti, Elaine Elias és Kurt Elling.

Először 2012-ben ment kényszerpihenőre az akkor 32 éves énekesnő. Egy év múlva, a Fókusz Portré című műsorban beszélt arról, hogy komoly egészségi probléma miatt vonult vissza. Ekkor még sikerült felgyógyulnia. 2017. július 16-án több koncertje lemondása után jelentette be, hogy daganatos megbetegedése miatt olyan kezelésekre van szüksége, amik határozatlan időre kizárják azt, hogy fellépéseket, interjúkat vállaljon.

Pontosan öt hónappal később, 2017. december 16-án családja, barátai és zenésztársai körében hunyt el 37 évesen. Halálát nőgyógyászati rákos megbetegedés okozta.