Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Fagyra figyelmeztetnek az időjósok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A HungaroMet Zrt. figyelmeztetést adott ki Facebook oldalán, hogy szerdától kezdődően az északi hidegfront miatt lehűlés várható a Kárpát-medencében, mely során a hőmérséklet 6-8 Celsius-fokkal csökkenhet, ezáltal elérheti a sokéves átlagot. Kiemelték, hogy a hét vége felé, főleg pénteken és szombaton országszerte fagyra számíthatunk.

Csütörtökön reggel az erős északkeleti szél miatt csak az Északi-középhegység védettebb területein lehet fagy, viszont péntekre már a szél lecsillapodik és a nyugati, északi megyékben széles körben kiderül az ég, amitől sok helyen előfordulhat gyenge fagy. Azt is hozzátették, hogy a jelenlegi előrejelzés szerint az északi völgyekben hidegebbre, mínusz 4 és 0 fok közötti hőmérsékletekre kell számítani. Szombaton kevésbé lesz felhős az ég, a szél is gyenge marad, azonban a hőmérsékletek csak kis mértékben emelkednek. Vasárnaptól viszont mérhetően enyhébb, de csapadékos időjárás áll be.