Kezdőlap NYUGAT Nyugat - Közélet

Falubusz járattal segíti nyugdíjasait Várbalog

Frank Anita Várbalog polgármestere, Dr. Páll Viktória háziorvos, Sipeki Istvánné, a Hérics Nyugdíjas Klub elnöke, valamint Rongits Attila a mosonmagyaróvári Flexum Thermal & Spa fürdővezetője február 6-án írták alá „Kistérségi Egészségmegőrző (Falubusz) Program” keretmegállapodást a Termálfürdő konferenciatermében.

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy a település február 16-tól falubuszjáratot indít, amellyel az önkormányzat a gyógyulni, pihenni, feltöltődni vágyó nyugdíjasok eljutását segíti.

Az elmúlt évben elindított kezdeményezés célja, hogy a Flexum Zrt. az önkormányzatokkal és a háziorvosokkal együtt járuljon hozzá az idősebb korosztály egészségének megőrzéséhez, gyógyulásához, közölte az intézmény. A nyugdíjasok mellett a szociális helyzetük vagy egészségi állapotuk miatt a programba bekapcsolódó más korosztály tagjai kedvezményesen, várakozási idő nélküli vehetik igénybe a Flexum fürdőgyógyászati és fizikoterápiás kezeléseit. A Termálfürdő szakorvosa soron kívül megvizsgálja és szükség esetén felírja számukra a megfelelő terápiát. A Falubusz program keretében mód van arra, hogy féláron fürödjenek a recepttel nem rendelkező résztvevők is. 

A Termálfürdő eddig Károlyházával, Levéllel, Kisbodakkal, Püskivel kötött hasonló megállapodást. Az aláírási ceremónia előtt a Várbalogról falubusszal érkezett delegáció megtekintette a gyógyászatot és a Termálfürdőt, a helyszínen tájékozódott a jelenleg igénybevehető szolgáltatásokról, valamint megismerkedett a jövőbeni elképzelésekkel.

A 10-15 fős, csoportos élményséta lehetősége egyébként mindenkinek adott. Az egyórás vezetett programok előzetesen egyeztetett időpontban indulnak.