Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Féltestvérét szexuálisan bántalmazó férfit ítéltek el Győrben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy férfit, aki éveken keresztül szexuálisan molesztálta féltestvérét.

 

A vádlott 2009 és 2012 között szexuálisan molesztálta óvodáskorú féltestvérét. Akkor még gyermekkorú volt, azaz nem büntethető a cselekményekért. Később, 2016-ban és 2017-ben már fiatalkorúként, akarata ellenére közösült a sértettel pannonhalmi házukban, miközben a családtagok aludtak.

Egy évvel később a fiatal férfi a 13 éves kislányt ismét szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette. A gyermek a szüleire nem számíthatott, nem mondta el nekik a vele történteket, 2021 januárjáig nem mert segítséget kérni senkitől.

A tájékoztatás szerint csütörtöki döntésével a táblabíróság – egyetértve az ügyészi indítvánnyal – két évvel súlyosította az első fokon eljáró Győri Törvényszék határozatát. A férfit a bíróság végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek részeként 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.