Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Fémrúddal esett neki a fotocellás ajtónak

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kitartóan küzdött a férfi, aki ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség emelt vádat.

Egy benzinkút üzlethelyiségének fotocellás ajtaját egy fémrúd segítségével próbálta felfeszíteni. Nem járt sikerrel, ezért betörte az ajtó melletti ablak üvegét, és a résen át végül nagy nehezen bejutott. A shopból hatezer forint készpénzt és egy 20 ezer forint értékű használt mobiltelefont vitt magával, a fotocellás ajtó megrongálásával a benzinkút üzemeltetőjének viszont több mint 170 ezer forint kárt okozott. 

A kecskeméti rendőrök még aznap elfogták az izsáki férfit, aki alig szabadult ki a börtönből, de újra kecskeméti büfék, presszók feltöréséből próbált pénzt szerezni. Volt, hogy a zárt ajtót rúgta be, és 100 ezer forint készpénzt vitt el a pult melletti asztalról. Egy másik helyen az ablakot betörve próbált hozzáférni a pénztárgép fiókjához, a védőrács miatt azonban nem járt sikerrel, a tulajdonosnak azonban 150 ezer forintos kára keletkezett.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő, többszörös, különös visszaeső férfit többrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – közölte a Kecskeméti Járási Ügyészség.