Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Fiával együtt akart meghalni

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyetértett a bíróság. Súlyosították annak a nőnek a büntetését, aki az általa vezetett személygépkocsival szándékosan tért át a másik forgalmi sávba és ott összeütközött egy szemből érkező személygépkocsival.

Az anya 2017. május 5-én gyermekével közlekedett autójában. Kisfia hátul, biztonsági gyermekülésben utazott. A nő öngyilkos akart lenni, ezért elhatározta, hogy nekihajt egy másik járműnek. A 85. számú főúton legalább 114 km/h sebességgel haladt, majd áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba. A szemből érkező jármű vezetője azonban észrevette, hogy valami nincs rendben, ezért lassított és a jobb oldali útpadka felé kormányozta a járművét. A nő azonban lassítás nélkül hajtott neki. Ennek következtében pedig autója többször átpördült és az oldalára borult. Az anya és 5 éves gyermeke a biztonsági övnek öszönhetően 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A nő pszichiátriai beteg, ami súlyosan korlátozta őt a cselekménye következményeinek felismerésében. A Győri Törvényszék az anyát minősített emberölés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt 2 év börtönbüntetésre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A börtönbüntetés végrehajtását azonban 5 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet a nő és a védője tudomásul vette, míg az ügyész a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának az emelése érdekében jelentett be fellebbezést. A Győri Ítélőtábla a nőt közúti járművezetéstől eltiltás büntetését 8 évre súlyosította.