Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Méghozzá a széchenyihegyi végállomáson. Tíz és tizenhat óra között színes programokkal várják a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket, egész nap nosztalgiavonatok is közlekednek.

Kipróbálhatók a berendezések

A Széchenyihegy állomáson a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. A sulisok akár lehetnek hangosbemondók, de megismerhetik a váltókezelők munkáját is. A „keményebbek” beállhatnak jegyvizsgálónak.

Járműbemutatóval is várják az érdeklődőket

A híres Mk45-ös mozdony, Bendegúz, és a Gyermekvasút legöregebb vontatójárműve, az 1929-ben gyártott lillafüredi motorkocsi is tiszteletét teszi. 

Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között. Vasárnap a széchenyihegyi végállomás és Virágvölgy állomás között külön díjszabással 40-50 percenként nosztalgiavonatok is indulnak, melyeket általában gőzös továbbít, de délben a lillafüredi motorvonat is tesz egy fordulót.

info: www.gyermekvasut.hu 

(forrás,mti, fotó: Gyermekvasút, Budapest Facebook oldala)