Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szokásos, ún. év közbeni menetrendmódosítástól, azaz április 7-től több mint 40 vasútvonalon alkalmazkodik még jobban a munkába és iskolába járási, illetve a hazautazási és átszállási szokásokhoz.
Idén kétszer még módosulhat

A menetrend további felülivizsgálata az idei esztendőben is további két alkalommal – a nyári szezon kezdetén, illetve a tanév indulásakor, szeptemberben – lesz.

„A jelenlegi, december 14-ig érvényes vasúti menetrend módosítása során – a járási egyeztetéseken túl – a tavaly nyári online társadalmi egyeztetés lakossági véleményeit és javaslatait is figyelembe vettük több vonal esetében, hogy a vonatok még inkább az utasok igényeihez igazított gyakorisággal és indulási időkkel közlekedhessenek, így téve vonzóbbá a közösségi közlekedést és növelve annak versenyképességét az egyéni közlekedéssel szemben”

– olvasható a mavcsoport oldalán.

A honlapján letölthető menetrendben már közzétette a vasúttársaság az elő-, az utószezon és a nyári balatoni főszezon egyes vasúti menetrendi fejlesztéseit is. 

A változások részletei itt >>>

(forrás: mavcsoport.hu/fotó: illusztráció, pixabay)