Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Figyelmetlenül nyitotta ki az autó ajtaját, meghalt a kerékpáros

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 58 éves férfival szemben, aki a megállás után figyelmetlenül nyitotta ki autója ajtaját, és az emiatt bekövetkezett balesetben maghalt a mögötte közlekedő kerékpáros. 

A vádirat szerint az sofőr 2022 márciusában egy soproni utcában parkolt le autójával. Ezt követően azonban figyelmetlenül nyitotta ki a jármű ajtaját, nem győződött meg róla, hogy mögötte milyen a közlekedési helyzet. A férfi mögött ugyanis közlekedett egy 83 éves kerékpáros, aki az ajtó kinyitásakor fékezni kezdett, elvesztette egyensúlyát és az úttestre borult. A sértett az eséstől olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy másnap, a kórházban elhunyt.

Az ügyészség az elkövetővel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a bíróság határozott időre tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyben a nyomozást a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai végezték, az érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

Fotó: Illusztráció