Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Finn kapcsolatot teremt a Széchenyi Egyetem

Sikeres uniós pályázat esetén egy belga és egy spanyol egyetemmel bővülhet a Regionális Egyetemi Hálózat-Európai Egyetem, amelynek a Széchenyi István Egyetem is tagja.

 

A győri intézmény vállalta, hogy hozzájárul a konzorcium pályázat kutatási és harmadik missziós pillérének elkészítéséhez – tudatta Hancz Gábor, a Széchenyi István Egyetem Kommunikációs és Alumni Igazgatóság kommunikációs vezetője. 

A szervezet célja a jövő felsőoktatásának innovációja és alakítása, a fizikai és virtuális cserék előmozdítása, valamint a partnerek közötti intenzív együttműködés fejlesztése.

Papp Emília, a Széchenyi István Egyetem RUN-EU-projektmenedzsere hangsúlyozta:

„A felvetett legfontosabb témák között szerepelt a hallgatói ösztöndíjak hozzáigazítása a változó gazdasági környezethez, illetve az a törekvés, hogy a hallgatók – függetlenül attól, hogy melyik partnerintézményben tanulnak – azonos eséllyel vehessenek részt a számukra kiírt programokon. További fejlesztendő területként merült fel a kommunikáció és a marketing erősítése, optimalizálása, illetve a hallgatói szervezet egy-egy vezetőjének bevonása az operatív munkába, például a projekt munkacsomagjaiban”.