Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Foci EB pénteken: Már van pontja az ukránoknak, továbbra is szenvednek a lengyelek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy küzdelmet, de gólokat nem hozott a nap rangadója, az ukránok 0-1-ről fordítottak a szlovákok ellen, és hiába tért vissza Lewandowski, az osztrákok fölényesen nyertek a lengyelek ellen.

Az ukrán válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a szlovákokat a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, pénteken. A szlovákok kezdték jobban a mérkőzést, de a második félidőben fordítottak az ukránok, ezzel megszerezték első sikerüket a kontinensbajnokságon és életben tartották reményüket a nyolcaddöntőbe jutásra.

Szlovákia-Ukrajna 1-2

Továbbra is pont nélkül a lengyelek

A tornát egyaránt egygólos vereséggel kezdő Ausztria és Lengyelország találkozója remek irámban kezdődött. Mindkét csapat gólra törően játszott, és előbb az osztrákok, majd a lengyelek találtak be. A második félidőben eleinte a lengyelek futballoztak veszélyesebben, de az osztrákok mindent megúsztak, sőt Baumgartner látványos góljával ismét vezetést szereztek. Ezután még sürgősebbé vált a gólszerzés a lengyel válogatottnak – ekkor már a csereként beállt Robert Lewandowski is a pályán volt -, amelynek a védelme azonban elkövetett egy hibát, amit Ausztria kihasznált és megduplázta a különbséget. Újabb vereségükkel a lengyelek a kiesés szélére sodródtak, az osztrákok azonban életben tartották továbbjutási esélyeiket.

Ausztria-Lengyelország 3-1 (1-1)

Az első gól nélküli meccs

Gól nélkül zárult Hollandia és Franciaország rangadója Lipcsében. A világranglista második és hetedik helyezettje találkozott egymással Lipcsében, ennek megfelelően rendkívül színvonalas, lendületes, nagy iramú volt a játék. Akkora ziccereket alakítottak – és hagytak – ki a csapatok, hogy az első félidő második felében a kisebb helyzetek során már fel sem hördült a közönség. A két együttes a csoportelsőségért csapott össze, így viszont az az utolsó fordulóban fog eldőlni

Hollandia-Franciaország 0-0

Ma háromkor Georgia-Csehország, hatkor Törökország-Portugália, kilenckor Belgium-Románia.

Fotó: Getty Images