Kezdőlap KÉK HÍREK

Fókuszban az emberkereskedelem

A témában érintett szervezetek szakemberei tartottak megbeszélést Győrben.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya – az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával – szakmai kerekasztal megbeszélést tartott, az emberkereskedelem elleni közös küzdelem érdekében, 2019. május 21-én Győrben.

A rendezvényen – többek között – az Országos Rendőr-főkapitányság szakembere mutatta be, a rendőrségnek az emberkereskedelem visszaszorítása és megelőzése érdekében végrehajtott programjait, eddig elért eredményeit. A résztvevők esetmegbeszéléseket folytattak és egyeztették a további közös feladatokat. A megbeszélésen a rendőrség mellett megjelentek a bíróság, az ügyészség, az idegenrendészeti hatóság, a kormányhivatal, önkormányzatok, gyermekvédelmi intézetek és civil, valamint egyházi szervezetek képviselői is.

A program célja az emberkereskedelem elleni közös küzdelem érdekében történő együttműködés és kommunikáció élénkítése mellett, az emberkereskedelem áldozatainak segítését célzó mechanizmus megyei szintű megvalósítása az érintett szervezetek részvételével.

Forrás: www.police.hu