Kezdőlap KÉK HÍREK

Folyamatos ellenőrzés a 81-esen

Az egyenruhások drónt is bevetettek a szabálytalankodó gépjárművezetők ellen.

A balesetek megelőzése és a közlekedési szabályokat megszegő gépjárművezetők kiszűrése érdekében a 81-es számú főúton folytatódik a közlekedésrendészeti ellenőrzés. A Kisbéri Rendőrkapitányság illetékességi területén tartottak akciót a rendőrök. A hatékonyabb végrehajtás érdekében drónt is alkalmaztak, ami menet közben madártávlatból készített felvételt a szabálytalankodó járművekről.

Az akció során az egyenruhások a sebességmérés mellett kiemelt figyelmet fordítottak az előzés tilalmának megszegésére, a záróvonal átlépésére és a passzív biztonsági eszközök használatára.

A nap folyamán összesen 19 gépjárművet ellenőriztek, és valamennyi sofőrrel szemben alkoholszondát is alkalmaztak. A megengedett sebességet nyolc járművezető lépte túl, hatan nem használták a biztonsági övet, és nyolcan követtek el egyéb jogsértést.

Ezen az útszakaszon a közlekedők folyamatosan számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az utak biztonságáért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben.

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu