Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bejelentették, hogy az 1957-ben megjelent karácsonyi mese folytatódik.  Dr. Seuss Enterprises és a Random House Gyermekkönyvkiadó sokakat lázban tartó bejelentése szerint, a folytatás egy évvel az eredeti történet után játszódik, és akárcsak az első könyv, ez is fontos üzenetet közvetít az olvasóknak arról, hogy mit is jelent valójában karácsony ünnepe. 

Hogyan veszítette el a Grincs a karácsonyt?

A második rész a How the Grinch Lost Christmas!, azaz Hogyan veszítette el a Grincs a karácsonyt című, Dr. Seuss által írt, nemrég felfedezett kéziraton alapul, és a szerző életművét jól ismerő Alastair Heim író és Aristides Ruiz illusztrátor dolgozik rajta.  
A folytatás azért is különleges, mert minden rajongó arra kíváncsi,  mi történt Grinccsel a klasszikus karácsonyi történet cselekményét követően?

Korábban a Grincs, amely  Hogyan lopta el a Görcs a karácsonyt címmel is megjelent magyarul, csaknem tízmillió példányban kelt el Észak-Amerikában és – ahogyan a szerző többi művét is – számos nyelvre lefordították.

1966-ban rajzfilm született belőle, 2000-ben pedig Jim Carrey főszereplésével játékfilm készült a történet alapján. 2018-ban számítógépes animációval készült adaptáció is napvilágot látott. 

Az éjszaka közepén ellopta az ajándékokat és az ünnep kellékeit

De aztán rájött, hogy a karácsony nem erről szól. Hanem az együtt ünneplés öröméről. A folytatásban a Grincs azzal akarja bizonyítani, mennyire szereti az ünnepet, hogy ő szeretné állítani a valaha látott leglátványosabb karácsonyfát, ezzel elnyerve Kikfalva karácsonyi díját.

A folytatás szeptember 5-én jelenik meg.

(A képen jelenet A Grincs című filmből. Forrás: AFP)