Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Forgalomkorlátozás a Kálóczy téren – Változik a buszközlekedés is

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem múlt el nyom nélkül az évvégi áradás, az elmúlt időszakban a megemelkedett talajvízszintek által okozott nyomásnövekedés az elöregedett vezetékeken meghibásodásokat okoztak Győrben, a többi közt a Kálóczy téren is. A szennyvíz gerincvezeték meghibásodása miatt rekonstrukciós munkák kezdődtek a héten. – közölte a Pannon-Víz. A munkák várhatóan néhány hetet vesznek igénybe.

A felújítás ideje alatt forgalomkorlátozásra és közlekedési változásra kell számítani. A rekonstrukciós munkák miatt lezárták az egyirányú utcát a Széchenyi István Egyetem felől a körforgalom és az idősek otthona közötti szakaszán.

A Kálóczy téren az Idősek Otthona és a Rónay u. közötti részt kétirányúsítják, ami a Rónay Jácint utcáról lesz megközelíthető zsákutcaként.

Változik a buszközlekedés is

A rekonstrukciós munkák miatt ideiglenesen változik a buszközlekedés is, amely a 6-os, 9-es és 29-es járatokat érinti. A forgalomkorlátozás ideje alatt a 6, 9, 29 sz. helyi autóbuszjáratok nem térnek be a Kálóczy térre, helyette a 6 jelzésű autóbuszjáratok Kismegyer irányába, a 9 és 29 jelzésű autóbuszjáratok a Révai Miklós utca irányába a Kálóczy tér – Hédervári út körforgalomban történő megfordulás után a Rónay Jácint utcán keresztül közlekednek. Kimaradó megállóhely a „Kálóczy tér” elnevezésű megállóhely, helyette a „Széchenyi István Egyetem” megállóhelyet tudják használni az autóbusszal közlekedők.