Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Klímaváltozás…Ma már nem kérdés: mindannyiunkat érint. Az elmúlt években hazánk erdeiben is egyre súlyosabbá váltak szélsőséges hatásai. A természetes, egészséges erdők ellenállóbbak, eredményesebben küzdik le a gyakoribbá váló szárazság, erdőtüzek, villámárvizek, kártevők elszaporodása okozta kihívásokat. A változatos szerkezetű, gazdag élővilágú erdők környezetében elviselhetőbb a nyári hőség, párásabb a levegő, a gazdag erdőszegély mérsékli a viharos szelek hatását.

Ragadj kamerát, és készíts egy rövid filmet arról, hogy:
– Neked miért fontos az erdő? Miért fontos az erdő a környezetnek?
– Hogyan óvhatjuk meg erdeinket a klímaváltozással szemben?

1. Kategória: Egyperces erdő

Készíts egy rövid videót a mobiloddal, és mutasd meg, hogy a kedvenc erdőd hogyan teljesít a klímaváltozásban!

Töltsd fel a Facebook vagy az Instagram oldaladra, tageld be a WWF Magyarországot (Facebookon @wwfhungary, Instagramon @wwfmagyarorszag) és használd az #egyperceserdő hashtaget, hogy megtaláljuk a videódat.

A 3 legjobb videó posztolója összesen 60.000 Ft értékű ajándékutalványt és WWF-es ajándékcsomagot nyer.

2. Kategória: Klímafilm

Operatőrnek tanulsz vagy hobbid a filmkészítés? Készíts egy rövid, legalább 5 perces természetfilmet arról, hogy milyen egy természetes és változatos erdő, vagy arról, hogy miért ilyen fontos, hogy természetes és változatos legyen. Az elkészült rövidfilmet töltsd fel valamelyik videómegosztó platformra (pl. YouTube, Vimeo, stb.), a linket pedig küldd el a videopalyazat@wwf.hu e-mailcímre. Az e-mail tárgyába ne felejtsd el beleírni, hogy Klímafilm!

A 3 legjobb rövidfilmet elkészítők a filmkészítéshez szükséges felszerelés ajándékutalványt kapnak összesen 690.000 Ft értékben.

A pályázatra 2023. október 15-ig lehet nevezni.

A videókat a WWF Magyarország és partnerei a CLIMAFORCEELIFE projektben felhasználhatják és megoszthatják a közösségi média felületeiken a szerző nevének feltüntetésével. A legjobbnak ítélt videók felkerülnek a WWF Magyarország YouTube csatornájára.

A videóknak Magyarországon kell készülniük. A pályázat az Európai Unió LIFE programjának támogatásával megvalósuló CLIMAFORCEELIFE (LIFE19 CCA/SK/001276) projekt keretében zajlik.