Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Függetlenként indulhat Győr polgármesteri címéért Borkai Zsolt – FRISSÍTVE

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Erről a volt politikus nyilatkozott az ATV Heti Napló című műsorában. 

Az exkluzív interjúban arról is beszélt, az, hogy nemrég a GYAC elnökévé választották, „egy alvó szikra volt a győrieknek”. Úgy fogalmazott, sokan nem csodálkoztak, hanem reménykedtek a visszatérésében.

Sváby András kérdésére válaszolva kijelentette, erős indíttatást érez, hogy az önkormányzati választásokon független jelöltként elinduljon a polgármesteri székért. Hozzátette: ennyivel tartozik azoknak, aki a „balhé” után bizalmat szavaztak neki, ő azonban lemondott polgármesteri címéről.  

Borkai Zsolt elmondta azt is, hogy a Fidesszel nincs semmilyen kapcsolata. Kiemelte, továbbra is jobboldali érzelműnek tartja magát, bár „vannak dolgok”, amikkel nem ért egyet. Úgy fogalmazott, az elmúlt évek sok mindenre megtanították. Tisztában van azzal, hogyan kell vezetni egy várost, mint ahogyan azzal is, hogy jelenleg az „alsó polcon van”, ezért „nincs mitől félni, nincs miről beszélni”, hiszen politikai szempontból érzéketlenné várt a megaláztatásokra – tette hozzá.  

Hangsúlyozta: nem Dr. Dézsi Csaba András ellen, hanem Győrért, a győriekért indul el. 

Borkai Zsolt újraindulásának híre a jelenlegi városvezetőhöz is eljutott, aki a Telexnek úgy nyilatkozott, Győr polgármestereként a helyi problémákkal, a megoldandó feladatokkal foglalkozik. „Három éve Győrben egy erkölcsi válsághelyzet alakult ki. Nem azzal foglalkoztam, hogy az elődöm milyen körülmények között távozott, mert rengeteg tennivaló volt. Győr fejlődik, és most a legélhetőbb város Magyarországon”– fogalmazott Dr. Dézsi Csaba András.