Kezdőlap GYŐR Győr - Kultúra

Gasztronómiai Fesztivál Győrben

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szervező Győri Vásár Kft ügyvezető igazgatója, Bozsoki Zoltán elmondta, hagyományteremtő céllal rendezik meg a fesztivált, amelynek fókuszában egy kisalföldi specialitás, az ecetes hal áll. A halételek mellett a vadak, sültek, pörköltek is terítékre kerülnek. A januári időpont pedig kimondottan ideális az úgynevezett gőzölgők megkóstolásának. A forró italok széles arzenálját vonultatja fel a fesztivál a forralt borok, kávékoktélok, teák, levesek és forró csokik terén. Az ünnepeket követő pihenő után újra a Széchenyi térre és a Baross útra várják a győrieket, ahol ötven faházban szolgálják majd ki az ízek szerelmeseit.

 

A társszervező Sör Team Kft vezetője, Ferenc Károly hozzátette, a környék halas éttermei is megmérettetnek a rendezvény keretein belül, az ecetes hal verseny „pályaműveit” a kilátogatók is megkóstolhatják január 19-én. A szervezők szándéka egyébként, hogy a versenyt a jövőben tovább bővítik, és a nevezés is nyitottá válhat. Az elmúlt időszakban egyre nagyobb teret kaptak városunk rendezvényein a helyi zenekarok, művészek. Ezúttal sem lesz ez másként, a fesztiválon fellép többek között az Esti Egyenleg, a Wenk és a Loyd Egylet is. Vasárnap gyermekprogramok várják a legkisebbeket, annak érdekében, hogy a fesztiválon az egész család jól szórakozzon.