Nem mindennapi baleset történt a kaliforniai Death Valley Nemzeti Parkban: a park sajtóközleménye szerint két svájci turista egy lakóautóval épp a park területén közlekedett október 28-án, amikor hirtelen a szélvédőre ugrott egy hatalmas tarantula, ami annyira megijesztette a sofőrt, hogy padlógázt nyomott.

Csakhogy a lakóautó mögött egy motoros közlekedett, aki már nem tudott végrehajtani semmilyen kikerülő manővert, így belecsapódott a jármű hátuljába. A park közleménye szerint a motorost egy közeli kórházba szállították, a pók pedig elsétált.
 

Érdekesség, hogy számos másik vadon élő állat mellett a tarantulák is park lakói, ám aligha lehető ket megfigyelni a természetben. A park közleményében megosztotta, mindez azért van így, mert a pókok idejük jelentős részét a föld alatt töltik, s csak akkor bújnak elő, amikor társat keresnek.

Mivel pedig az ősz a leggyakoribb évszak, amikor kimerészkednek társkeresés céljából, így eshetett meg a nem mindennapi találkozás is a tarantulával. Ugyanakkor a park megjegyezte, nem szabad pánikba esni, ha valaki találkozik egy tarantulával:

„A tarantulák lassan mozognak és nem agresszívak. A tarantula csípése a beszámolók szerint a méhcsípéshez hasonló, és nem halálos az emberre nézve.”