Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Generációk Háza – ahol mindenki otthon érezheti magát egy kicsit

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Programok széles tárháza várja az apróságoktól kezdve, a kisiskolásokon és az ifjú felnőtteken keresztül, egészen a nyugdíjas korosztályig a kikapcsolódni, beszélgetni, alkotni vágyókat Győrben, a Generációk Művelődési Házában.

"Ebben 30 évben azt tudtam megtapasztalni, hogy egy gyermekeknek szóló intézményből hogy lett a Generációk Háza." 

Kokas Éva immár 30 éve vezeti az intézményt, beszélgetésünk során felidézte, kezdetben a gyerekekre koncentráltak, nekik szerveztek programokat. A szülők, nagyszülők hozták-vitték a csemetéket és bizony nekik is megtetszettek a foglalkozások. Egy nagypapa – gyermekkori álmát valóra váltva – csatlakozott is a kerámia szakkörhöz, beült alkotni tizenévesek közé. Ha van kereslet, egyszercsak lesz kínálat is, a Művelődési Ház repertoárja is bővülni kezdett, mára már minden korosztály számára szerveznek programokat, minden igényt igyekeznek kielégíteni.

Népi mesterségek gazdag tárháza várja a vállalkozó szelleműeket, nemtől, kortól függetlenül

Van lehetőség elsajátítani például a kosárfonás csínját-bínját, csatlakozhatunk a kerámia szakkörhöz de akár népi ékszereket is készíthetünk. Nem csupán a kézműves foglalkozások kapnak teret, minden korosztály táncra perdülhet, van filmklub és fotókör is. 

Kokas Éva kiemelte, van oka büszkének lenni, mind a munkatársaira, mind a látogatókra.

"Az idők folyamán Generációk Házává váltunk, ez nagyon jellemzi a mi tevékenységünket, mert teljesen lefedjük az összes korosztályt. Ide a szülés előkészítő programoktól kezdve, ahová az anyukák-apukák jönnek, a babákat hozzák mondókázós, énekes programokra, a gyerekek járnak hozzánk szakkörökbe, művészeti csoportokba."

Az intézmény az összesen körülbelül hatvan szakkörön, foglalkozáson és klubon túl kiállításoknak is biztosít teret, amatőr művészek is bemutatkozhatnak itt, előzetes megbeszélés alapján.