Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Harmadik hely a Göcsej-kupán

Három mérkőzésen lépett pályára a felkészülés során az UNI Győr-Mély-Út a zalaegerszegi Göcsej-kupán. A zöld-fehérek egy győzelemmel és két vereséggel zárták a tornát, ez pedig a harmadik helyre volt elég.

A Göcsej-kupa első fordulójában a Szekszárddal találkozott az UNI Győr-Mély-Út. Szorosan alakult az első negyed, melynek végén egy kevéssel, de a tolnai gárda vezetett, a folytatásban azonban megrázta magát az UNI Győr és 64-57-re győzött.

A következő napon a Lulea ellen léptek parkettre Milos Pavlovic tanítványai: a szintén az Európa-kupás szereplésre készülő svédek ellen pontgazdag meccset játszottak a győriek, a nagy adok-kapokból azonban a sAkandinávok jöttek ki jobban, 90-87-re megnyerték a találkozót.

A zárónapon a házigazda Zalaegerszeg várt az UNI Győrre: a hazaiak már az első negyedben tetemes előnyt harcoltak ki, amihez a harmadikban még hozzá is tudtak tenni, így hiába nyerte meg a második és negyedik etapot a zöld-fehér gárda, végül 83-79 arányú győri siker született.

Mindez azt jelenti, hogy a győri csapat egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárta a Göcsej-kupát, melynek legértékesebb játékosa Sandra Ygueravide, az UNI Győr irányítója lett.

Milos Pavlovic – vezetőedző, UNI Győr-Mély-Út: – Hasznos tornán vagyunk túl, sokat tanultunk a meccsekből, bár kemény és fárasztó napok után vagyunk, hiszen öt nap alatt négy meccset játszottunk, ráadásul elég szokatlan időpontokban játszottunk itt. A torna második és harmadik mérkőzésén sok hibát követtünk el, a volt néhány dolog, ami nem igazán tetszett. Nagyon fontos, hogyan állunk egy mérkőzéshez, legyen szó bármilyen tétről. Igyekeztem mindenkinek megfelelő időt adni, de mindenkinek a lehető legjobban kell ezeket a játékperceket kihasználnia. A rajtig hátralévő időt okosan kell felhasználni, hogy azokat a hibákat, amelyek most kijöttek, kijavítsuk.