Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 1-jén bárki megmászhatja a szabadhegyi víztorony lépcsőit. 

A víztorony 2004-ben kapcsolódott be a városi vízhálózatba és a József Attila úttól délre eső területek – Győrszabadhegy és Kismegyer városrészek – vízellátását segíti.

Tiszta időben látni lehet a Vértes, a Kőris hegy, valamint a Pozsony környéki hegyeket, sőt Alsó-Ausztria legmagasabb hegycsúcsát, a Schneeberget is. Győr felé fordulva a város csodálatos panorámája tárul elénk, fentről látható többek között a Püspökvár, a Székesegyház, a Városháza, a Színház és a többi győri víztorony is.

A környék legmagasabb pontján megépített 43 méter magas torony, 400 köbméteres térfogatú víztartályával és az alsó részen elhelyezkedő 500 köbméter térfogatú térszín alatti víztárolójával immáron két évtizede látja el a térséget friss, tiszta és egészséges ivóvízzel.

A torony működésének 20. évfordulóját ünnepelve ismét lehetőség nyílik bárki számára ellátogatni víztornyunkhoz és a 237 lépcsőfokot megmászva fentről megcsodálni a környéket.

A program díjmentes, de regisztrációhoz kötött.