Gyáravató az Ipari Parkban

Gyáravató az Ipari Parkban
Gyáravató az Ipari Parkban

Hivatalosan is felavatták a MELECS 1.800 m2-es üzemcsarnokát, ahol az elmúlt pár hónapban csak próbaüzem volt. Itt különféle háztartási gépekhez készülnek elektronikai alkatrészek, évente 3,5 millió darab legyártását tervezik mintegy 250 munkatárssal. Jelenleg 226 főt foglalkoztatnak, ebből 200-at a Lite-On dolgozói közül vettek át, sok éves tapasztalataik miatt.

 

Az ausztriai MELECS-nek Linzen, Bécsen és Siegendorfon (az egykori Cinfalván) kívül a csehországi Teplicében és most már Győrben van telephelye. A sajtótájékoztatón elhangzott: a gyáralapításkor több érv is szól a kisalföldi megyeszékhely mellett: a fejlett infrastruktúra és a munkatársak tapasztalata, amelyekre a cég hosszú távon számít.

 

Bernhard Pulferer,ügyvezető igazgató, MELECS GmbH, Ausztria: „Ma első sorban úgynevezett fehér árut gyártunk a telephelyünkön, azt tervezzük, hogy egy éven belül az autó elektronikai területbe is belevágunk. Ehhez azonban az kell, hogy felmutassunk bizonyos eredményeket. Most azon dolgozunk, hogy ezt már jövő év tavaszára elérjük, és utána már ezeket a termékeket is gyárthatjuk a telephelyünkön.”

 

A rend- és katasztrófavédelemben dolgozók munkáját segítő kommunikációs eszközök pedig már most is a MELECS győri gyárában készülnek, amelynek beindítása eddig mintegy 2 millió euróba került az osztrák cégnek.

 

 

 

Szerkesztő, riporter