Gyertyagyújtás Sparco emlékére Gönyűn

Egy 7 éves németjuhászra emlékezett több, mint 30 állatbarát pénteken !

Az előzményekről, és a történtekről kérdeztük Kocsis Balázst, a Szurkolók az Állatkínzás ellen győri csoportjának vezetőjét. Az eset Gönyűn történt nemrégiben.

Feltehetően, egy környékbeli ember, felkötötte az eltévedt/elkószált 7 éves németjuhász kutyáját, Sparco-t. A “kivégzés” tudatos és szándékosan kegyetlen volt, hiszen úgy kötötte fel szegény kutyust, hogy a két hátsó lába még elérte a földet, így hosszú kínok között az utolsó leheletéig küzdve halt meg. A rendőrség vizsgálja az ügyet. ” – kezdte sóhajtozva az önkéntesek vezetője.

“Pénteken 18:00-kor gyertyagyújtással egybekötött megemlékezéssel búcsúztunk, a múlt héten kegyetlen módon meggyilkolt SPARCO kutyára.” – nyilatkozta weboldalunknak.

“A megemlékezésen, rendőri biztosítás mellett, a Covid-19 miatti megszorítások figyelembevételével és betartásával, mintegy 30 ember gyűlt össze.– folytatta. “A Szurkolók az Állatokért győri csoportja szervezésében, helyi lakosok és pár állatbarát részvételével békésen, csendben gyújtottuk meg a mécseseket. “

A Szurkolók az Állatkínzás ellen – győri csoportnak a célja, nem csak az, hogy mentse az állatokat, hanem hogy biztos, és biztonságos elhelyezésükről is gondoskodjanak.

 

Fotó : Kocsis Balázs

Szerkesztő, riporter