Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A győri közgyűlés legutóbbi ülésén határoztak a képviselők arról, hogy a polgármester saját keretéből, 20 millió forinttal támogatják a Győri Úszó Sportegyesület olimpiai felkészülését.

A döntés indoklása szerint, az egyesület olimpiai felkészülését nehezíti a kapcsolódó költségek emelkedése. Fokozatosan nőttek a pályabérleti díjak, edzői költségek és a felkészüléshez szükséges egyéb kiadások. A közgyűlés az április 20-i ülésén hatalmazta fel dr. Dézsi Csaba András polgármestert, hogy saját keretéből 20 millió forintos támogatást adjon a sportegyesületnek.

„A Győri Úszó Sportegyesület kimagasló eredményeket ér el a kiemelt versenysportok területén, ugyanakkor az utánpótlás nevelés területén is a város legnagyobb egyesülete. Az már tradíció, hogy az elmúlt hat évben körülbelül 600 millió forinttal támogatta a város ezt az egyesületet, az energiaválság azonban most átrendezett mindent. Ennek megfelelően, hogy zökkenőmentesen készülhessenek sportolóink a párizsi olimpiai játékokra, döntöttünk erről a gyors extra támogatásról”- mondta a polgármester.

„Az egyesület számára ez nagyon fontos segítség, hisz egy olimpiára készülünk, és úgy tűnik három versenyzőnk már biztos résztvevője először a fukuokai VB-nek. Ezzel a támogatással megmaradt az esélyünk, hogy ott lehessünk az elkövetkező nemzetközi versenyeken és nagy eredményeket érhessünk el”- emelte ki a támogatás átadásakor dr. Rákosfalvi Zoltán a Magyar Úszószövetség területi elnöke.

A GYÚSE versenyzői kiválóan teljesítettek az elmúlt hétvégi országos bajnokságon, igazi éremesőt produkáltak a győriek. Jakabos Zsuzsa és Szabó Szebasztián olimpiai repülőjegyet érő A szintet úszott, Sebestyén Dalma pedig mindössze egyetlen századdal maradt az A szint alatt, amit a győri önkormányzat támogatásának köszönhetően, japánban a világbajnokságon bőven megúszhat.