Győrben is nyitnak az óvodák és a bölcsődék hétfőtől

Nyitnak maradnak az óvodák

Megjelent az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló kormányrendelet, amely 2020. május 25-én hatályba lép.  A Győr közigazgatási területén található önkormányzati és egyéb fenntartású óvodák és bölcsődék 2020. május 25-én újra a vészhelyzet előtti szokásos rendben működnek, az ügyeleti jelleggel történő ellátás, valamint a csoportonkénti maximált 5 fővel történő elhelyezési korlát megszűnik.

Ettől az időponttól kezdődően valamennyi óvodás és bölcsődés gyermek a saját intézményében, az általa megszokott gyermekcsoportban és nevelőivel vehet részt az ellátásban. Az intézmények az újranyitásra valamennyi épületet és játszóudvart érintően elvégezték a fertőtlenítéseket és nagytakarításokat, felkészülten várják a gyermekeket. Az intézményekben a további működés során is nagy gondot fordítanak a tisztaságra, a fertőtlenítésre, valamint a higiénés szabályok betartására és betartatására.

Az újranyitásig rendelkezésre álló idő szűkössége miatt az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék dolgozói valamennyi gyermek szülőjével felveszik a kapcsolatot, hogy tájékoztassák őket az újranyitással kapcsolatos tudnivalókról, ezen kívül valamennyi intézmény a saját holnapján keresztül is nyújt információkat a szülők részére. A szülők tájékoztatása kiterjed az étkezés igénylésével kapcsolatos feladataikra is.

Fenti kormányrendelet alapján az intézmények nyári zárva tartásának időtartama legfeljebb két naptári hét lehet. A korábban, február 15-ig kiadott, négy naptári hétre szóló nyári leállási engedély módosításra kerül, amely módosítást az intézmények a holnapjukon keresztül a közeljövőben teszik majd közzé a szülők számára.

szerkesztő, riporter, online felelős szerkesztő