Győrben már a hétvégétől könnyítések jönnek

Győr belvárosa

Dr. Dézsi Csaba András a hétvégére is már lazító intézkedéseket hozott. 

“Miniszterelnök úr bejelentése szerint a vírus elleni védekezés új szakaszába lépünk, amikor fokozatosan és szigorú menetrend szerint megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon.”

Bár a május elsejei hétvégén továbbra is érvényben lesz az országos kijárási korlátozás, az anyák napjára tekintettel a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak. Győrben megnyitják  a szabadtéri sportpályákat, és engedélyezik  azon sportolási tevékenységek körét, amelyek más személyekkel való érintkezéssel nem járnak. A győri vendéglátóhelyeket, azzal támogatják, hogy teljes körű, rendszeres fertőtlenítés mellett teraszaikon fogadhatják a vendégeket, a másfél méteres szociális távolság betartásával. A közterület használati engedéllyel nem rendelkező vendéglátóegységek is kitelepülhetnek üzleteik elé a hétvégén azzal, hogy a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztosított legyen.

A dohányboltok a május elsejei hétvégén is kizárólag 8-12 között tarthatnak nyitva. A közterület-felügyelet és a rendőrség ez alkalommal is fokozottan ellenőrzi a közterületi alkoholfogyasztást.

A fertőzésveszély miatt, továbbra is tilos a közterületi padok és egyéb utcabútorok használata, a vendéglátóhelyek előtt elhelyezett bútorok kivételével. A zárt térben kötelező a maszk használata, valamint a személyek közötti másfél méteres távolság tartása.

Újabb könnyítésekről is  született döntés. Az önkormányzati tulajdonban álló összes bérlakás bérleti díját csökkentették  50%-kal 2020. május 1-jétől augusztus 31-ig, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Továbbra is érvényes a győri piacokra vonatkozó szabályozás, miszerint az élelmiszert árusító piacokat a 65 év feletti vásárlók szombatonként csak 6.00 és 9.00 óra között, a hét többi napján továbbra is 9.00 és 12.00 óra között látogathatják.

A részletszabályokat tartalmazó rendelet a www.gyor.hu weboldalon elérhető.

szerkesztő, riporter, online felelős szerkesztő