Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Győrben is átvette megbízólevelét az új polgármester és a képviselő-testület

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön délután átvették megbízóleveleiket a június 9-én megválasztott képviselők és az októbertől hivatalba lépő polgármester. Pintér Bence már a választás éjszakján elmondta, amit aztán több interjúban is megerősített, hogy számít a polgármesteri hivatal és a városi cégek meglévő munkatársaira, de természetesen a képviselők munkájára is. „A békés együttműködés és közös munka mentén indítjuk el a következő ciklust.”

Fekete Dávid, a Fidesz-KDNP frakció hasonló szándékról beszélt, amikor azt mondta, hogy mindent megtesznek azért, a választók felhatalmazása alapján jó irányba menjen a város és békében tudjanak együtt dolgozni

Mint ismert, a júniusi választáson 15 egyéni kerületből, 14-ben fideszes képviselőjelöltnek szavaztak bizalmat a győriek. Két mandátumot nyert a Borkai-egyesület, a szentivániak civil jelöltek küldhetnek a közgyűlése és szintén civilként jutott be Fodor Roland. Pintér Bence mellett egyesületének (TSZV) három további tagja is bekerült a képviselő-testületbe. A közgyűlés 22 tagú.