Kezdőlap KÉK HÍREK

Halálos balesetet okozott az embercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves montenegrói elkövető ellen, aki 11 indiai személyt próbált az osztrák határon átcsempészni, azonban útközben baleset okozott, melyben két személy megsérült, egy pedig elhunyt – írja a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség közleményében.

A vádirati tényállás szerint a 20 éves montenegrói férfi 2022 októberében a magyar-szerb határ közelében vett fel személygépkocsival 11 indiai személyt, akiket Ausztriába akart szállítani.

 

A hajnali órákban, Győrt már elhagyva az M85-ös autóúton haladt, mikor nem az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezette a járművet ezért az úttestről lehaladt, majd a visszakormányzás során elvesztette uralmát a gépkocsi felett, ami a szalagkorlátnak csapódott majd a feje tetejére borulva állt meg.

A balesetben a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, két utast kellett kórházba szállítani, egy személy viszont olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A vádlott semmiféle vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség minősített embercsempészés és halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályok miatt 12 évig terjedő szabadságvesztés és az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt a bíróság határozott időre tiltsa el a járművezetéstől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.