Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Halálos balesettel végződött a figyelmetlen kanyarodás

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 58 éves török kamionsofőr ellen, aki figyelmetlen kanyarodásával halálos balesetet okozott.

A vádirati szerint az 58 éves sofőr 2022 augusztusában közlekedett az 1-es számú főúton kamionjával Győr felől Mosonmagyaróvár irányába. Lébény térségében a főútról balra szeretett volna kanyarodni, azonban figyelmetlensége miatt nem észlelte a neki szemből, egyenesen érkező személygépkocsit, melyben ketten utaztak. Az autóban ülők közül egyikük sem használta a biztonsági övét.

A kamion a kocsi elé kanyarodott, annak sofőrje bár fékezett, de a balesetet nem tudta elkerülni, és 49-53 km/óra sebességgel a kamion oldalának ütközött. A baleset következtében a személygépkocsi 36 éves vezetője súlyos sérüléseket szenvedett, míg az anyósülésen utazó 35 éves sértett életét vesztette.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő szerint, ha az autóban ülők bekötik magukat, nem lett volna halálos a baleset – közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Az ügyészség a kamion vezetőjével szemben halálos baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat. A büntetési tétel öt évig terjedő szabadságvesztés, és az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Fotó: Magyarország Ügyészsége