Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Hanyas vagy? 20-as? Akkor van egy jó hírünk!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Yettel országszerte modernizálja mobilhálózatát, amely ezáltal gyorsabb és megbízhatóbb lesz – ígéri a szolgáltató.

A fejlesztés ugyanis csaknem háromszorosára növelheti a hálózat kapacitását és nem csak az országos lefedettségű 4G esetében: a modernizáció lehetőséget teremt az 5G technológiában rejlő lehetőségek még jobb kiaknázására is, közölte a cég. 

A több tízmilliárd forintos beruházás nagyjából a felénél jár, és úgy tűnik, a jelenlegi, nem éppen egyszerű gazdasági helyzet sem állítja meg a folyamatot. A döntést azzal indokolták, hogy az ügyfelek és ezáltal a csatlakoztatott készülékek számának emelkedése mellett figyelembe kell venni azt is, hogy az emberek egyre sokoldalúbban szeretnék használni a hálózatot.  

A cég közleménye szerint a lakossági 4G-hálózat kültéri lefedettsége mára 99 százalék fölötti: ott pedig, ahol modernizált hálózat és rádiós egységek működnek, a 4G addig elérhető kapacitása akár 2,5-3-szorosára nőtt. Az 5G esetében akár a gigabites mobilinternet sem álom többé, persze csak akkor, ha a felhasználó készüléke megfelel a szolgáltatás technikai feltételeinek. A Yettelnél egyébként országosan már több mint 400 bázisállomáson érhető el ilyen 5G-szolgáltatás, és ez a szám folyamatosan emelkedik. 

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com