Harc a genetikai függőséggel szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fiatal kora ellenére mozgalmas életet tudhat már maga mögött Frances Bean Cobain (1992), aki mindkét oldalról híres felmenőkkel rendelkezik, hisz Kurt Cobain és Courtney Love gyermekeként látta meg a napvilágot.

A lánynak azonban sikerült kitörnie híres szülei árnyékából, hisz Frances is elismert tehetség a vizuális művészetek terén, emellett modellkedik is és ő szabályozza édesapja nevének és képmásainak használatát. Ő volt a producere az HBO Kurt Cobain: Montage of Heck című dokumentumfilmjének is, melyben az elismert sztárságon túl a Nirvana frontemberének emberi oldalát szerette volna kiemelni. Korábban a Rolling Stone magazin gyakornoka is volt, valamint lehetőséget kapott volna az Alice Csodaországban című filmadaptációban is, de ő a művészi tanulmányait választotta inkább.

 

Fiatalon (22 évesen) hozzáment Isaiah Silva (The Rembles) zenészhez, ám a frigy nem tartott sokáig. Válását követően nyíltan felvállalta, hogy szüleihez hasonlóan neki is alkohol-, és drog problémákkal kellett megküzdenie. Tavaly pedig Riley Hawk-kal kötötte össze az életét. Az 1. esküvői szertartást keresztanyja, Drew Barrymore, míg a 2.-at keresztapja, Michael Stipe (R.E.M. frontembere) szervezte, illetve vezette le.

 

Mostanra rendezte a kapcsolatát függőségeivel küzdő édesanyjával, bár fiatalabb korában ő kérvényezte a gyámság alá helyezését. Frances édesapjáról, aki 2 éves korában lett öngyilkos, nem őriz sok emléket, de egy levelet nagy becsben tart tőle, melyet még a születése előtt írt neki.

"Akárhová mész vagy én bárhová megyek, mindig veled leszek." – idézett a levélből édesapja halálának 30. évfordulóján.

 

Természetesen büszke apja munkásságára, annak ellenére, hogy nem tartja magát nagy Nirvana rajongónak. Nyilatkozataiból kiderül, hogy a Dumb című dalt hallva mindig elérzékenyül, mert úgy érzi, hogy apja önmagáról alkotott fájdalmas énképe köszön vissza belőle. Frances kipróbálta magát az éneklésben is, édesapja tiszteletére írt egy számot Angel címmel.

 

Egy korábbi podcastban őszintén beszélt a pénzhez való bonyolult kapcsolatáról és arról is, hogy valamilyen szinten bűntudata van az örökölt gazdagság miatt. Tudatosan figyel és törekszik arra, hogy normális keretek között maradjon költekezéseiben.

Születésnapi posztjában kiemelte, hogy büszke magára, hogy az önelfogadásban milyen messzire jutott a korábbi önpusztító életvitelével szemben.