Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Hat adócsaló letartóztatásban, egy milliárd forintnyi kárt okoztak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat embert tartóztattak le adócsalás miatt, egymilliárd forint a kár

Hat embert vettek őrizetbe, majd tartóztattak le üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt; a bűnbanda egymilliárd forintnyi kárt okozott a költségvetésnek – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a két elkövetői kör vezetője – az éppen aktuális alvállalkozó cég nevében – a ténylegesnél magasabb összegekről állított ki számlákat. A számlabefogadónak a feltüntetett összegekhez képest valójában jóval alacsonyabb költsége keletkezett, illetve a számlák áfatartalmát is szabálytalanul helyezte levonásba, így csökkentve a társaság fizetendő adóját.

A rendőrök és a pénzügyőrök végül két lakcímen csaptak le, és 14 embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük 6 férfit őrizetbe vettek, akiknek a Szegedi Járásbíróság kivétel nélkül elrendelte a letartóztatását.

Az intézkedések során a nyomozó hatóság 2 milliárd forintot meghaladó összegben vett zár alá ingatlanokat és gépjárműveket, illetve készpénzt foglalt le – áll a közleményben.