Hat év után visszatért az amerikai rapper…

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az amerikai rapper, énekes, dalszerző és producer, Travis Scott (1991) közel hat év után tért vissza, miután szombaton vendégként lépett fel a Saturday Night Live-ban (SNL).

A  késő esti amerikai komédiaműsor és varieté-show legújabb epizódjában az Utopia című album (2023) két dalát is előadta a rapper. A lemez a Billboard 200 toplistájának első helyén és mind a 19 dala a Billboard Hot 100-ban debütált. Ennek köszönhetően a legjobb rap album kategóriában Grammy-jelölést kapott, ám a díjat végül nem ő vehette át, amit nehezményezett is.

A férfi Jacques Bermon Webster II. néven született, művésznevét nagybátyjának és a példaképének tekintett rappernek, Kid Cudinak a keresztneve ihlette. Az előadó zenei stílusában ötvözi a rappet, a hiphopot és a lo-fi-t is.

Az est folyamán a házigazda, Ramy Youssef a My Eyes című dallal konferálta fel először a művészt, aki később ismét színpadra lépett a FE!N című számával. Ennek előadásában rappertársa, Playboi Carti is csatlakozott hozzá. A fellépés alatt nem a látványosságé volt a főszerep, hanem a zenéé, hisz mindkét szám alatt sötét színpadkép volt az uralkodó, melyet néha villogó fények váltottak fel. Az este folyamán a szám hivatalos videója is kikerült.