Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hawaiit valószínűleg még az is el tudja képzelni, aki még sosem járt ott. Van azonban néhány szokás, amiről még sosem hallottál. Mutatjuk őket.

Ölelés

Az egyik legkedvesebb szokás, hogy mindig mindenkit megölelnek, még akkor is, ha valakit életükben először látnak. Az ölelés állandó, legyen szó köszöntésről vagy búcsúzkodásról, de akár szeretetük, hálájuk és sajnálatuk kifejezéséről. Ne lepődj meg hát, ha a helyiek azonnal karjukba zárnak, ha találkozol velük.

A távolságot nem mérföldben vagy kilométerben mérik, hanem abban az időintervallumban, amely alatt eljutnak célállomásunkhoz.

Virágok a hajban

Hawaiin igen elterjedt a virágdíszek használata, de vajon mit jelentenek ezek? A bal fül fölött, vagyis a szívvel megegyező oldalon viselt virág például azt jelzi, hogy az illető párkapcsolatban él, míg ha jobb fül fölé helyezik, azzal azt sugallják, hogy szingliként nyitottak a romantikus gesztusokra.

Ne vidd haza a követ!

Ha homokot vagy lávakövet szeretnél hazavinni a tengerparton, Hawaiin semmiképpen ne tedd. Egy babona szerint ugyanis el leszel átkozva. Ez a hiedelem nagy valószínűséggel onnan ered, hogy a szigetcsoport kultúrája mindig is nagyra becsülte a köveket, hiszen a mai napig rengeteg mindenre fel tudják használni őket.