Kezdőlap KÉK HÍREK

Hé, haver, hol a kocsim?

Egy négy főből álló társaságot csíptek fülön a rendőrök Koroncón. Egy gazda hívta ki őket kedden hajnalban, mert észrevette, hogy ismeretlenek a bodzaületvényét dézsmálják. 

Nem várt a járőrök kiérkezéséig. Gyümölcsszedés közben zavarta meg az elkövetőket, akik hanyatt-homlok a közeli erdőbe menekültek, még a bogyókkal teli vödröket, sőt autóikat is otthagyták. A három járgányt a kiérkező rendőrök lefoglalták és elszállíttatták; a történet azonban ezzel még nem ért véget. Sőt!

Kedden reggel fél kilenc körül ugyanis egy újabb bejelentés érkezett a rendőrségre. Egy férfi volt a vonalban, aki közölte (és most tessék figyelni), hogy bodzaszedés közben leparkolt egy földúton, ám mire családjával visszatért, csak a hűlt helyét találták az autóknak. A rendőrök persze sejtették, hogy kilóg a lóláb és a bejelentő azonos az egyik feltételezett elkövetővel. Rá is bukkantak Koroncón és mivel a gyanú beigazolódott, elfogták a Tolna megyei férfit és a táraság többi tagját is, akikről kiderült, hogy egyébként rokonok. 

A nyomozók őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki a bodzaszedőket, akik beismerő vallomást tettek, közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.