Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Hétéves kislányt bántalmazott brutálisan a férfi egy győri játszótéren

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség minősített testi sértés miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy hétéves kislányt kétszer arcon ütött egy győri játszótéren, majd a kezeit és lábait összefogva felemelte és a földre dobta.

A vádirat szerint a 41 éves férfi idén ősszel azért bántalmazta a hétéves kislányt a játszótéren, mert feldühítette a viselkedése. A kislány ugyanis a többi gyermekkel konfliktusba került, köztük a vádlott volt párjának ott tartózkodó kislányaival is, ezért a férfi a többi, ott tartózkodó szülő elé rángatta a lányt hogy számonkérje a bántalmazó viselkedését. A kislány azonban nem szólt egy szót sem, ezért a férfi dühbe gurult: kétszer is arcon ütötte a kislányt, aki az ütésektől mindkét alkalommal a földre esett. Ezt követően kezeit a lábaihoz szorítva felemelte, majd szándékosan ledobta őt a földre.

A gyermek, aki életkoránál fogva védekezésre képtelen személynek minősül, a bántalmazás következtében homlokcsontja törését szenvedte el, mely nyolc napon túli gyógytartamú sérülés.

Az ügyészség a vádiratban felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására, pártfogó felügyelet alkalmazására és arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőt agresszió kezelő foglalkozáson való részvételre.