Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Hidegfront hoz pár fokos lehűlést és csapadékot

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma egy hidegfront hatására már gyakrabban takarhatják felhők a napot, és több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. A folytatásban aztán már újra többet láthatjuk a Napot.

Északkeleten tart ki legtovább a napsütés. A Dunántúlon és a középső tájakon sokfelé élénk lehet a nyugatira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 33 fok között alakulhat, elsősorban nyugaton, északnyugaton mérséklődhet a meleg, a csapadékos területeken gyorsan visszaesik majd a hőmérséklet.

Vasárnap túlnyomóan napos, gomolyfelhős időre készülhetünk. Kezdetben délen, délnyugaton lehetnek záporok, délután pedig északkeleten, keleten alakulhatnak ki zivatarok, valamint az Alpokaljára sodródhat be egy-egy zápor. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. Viszont hideg nem lesz. Hajnalban 12-19 fok várható, a legmagasabb hőmérséklet pedig 25 és 32 fok között alakul.