Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Hidegvérrel ölte meg munkatársát a szerelmes férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza abban az ügyben, amelyben egy férfi hidegvérrel megölte kolléganőjét.

A férfi szabadidejében vérengző tartalmú online videójátékokkal szokott játszani. Ő és az áldozata is egy veszprémi üzemben dolgoztak. A férfi vonzalmat érzett a nő iránt, de nem merte megszólítani. 2022. május 21-én úgy ment az éjszakai műszakba dolgozni, hogy már több napja nem aludt, nem evett, kb. 30 doboz energiaitalt megivott. Ugyanebben a műszakban dolgozott a nő is, aki a munkaidő letelte után a női öltözőbe ment. A vádlott követte, és az öltözőben szexuális ajánlatot tett a férjezett, kisgyermekes nőnek, aki azt visszautasította. A vádlott dühös lett, hátizsákjából elővett egy 12,5 cm pengehosszúságú kést, majd a sértett hasát, nyakát, mellkasát többször közepes-nagy erővel megszúrta. A nő segélykiáltásaira két kollégájuk a helyszínre sietett, amikor odaértek a vádlott késsel a kezében fenyegetően elindult feléjük is. Ezt követően ők hívtak segítséget. A nő a helyszínen az életét vesztette. A gyilkost fél órán belül elfogták.

A Veszprémi Törvényszék a vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy büntetéséből legkorábban 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen a vádlott és a védője jelentettek be fellebbezéseket.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozza, mivel álláspontja szerint az elsőfokú bíróság helyesen következtetett a férfi bűnösségére, a cselekményét helytállóan minősítette, a kiszabott büntetés szükséges.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.