Egy Michelin-kalauz által is ajánlott étterem hamarosan lehúzza a rolót. Sajtóhírek szerint a séf koronavírus-fertőzés következtében elvesztette az íz- és szagérzékelését. A shroshire-i Sebastians Restaurant With Rooms szilveszterkor teszi ki a zárva táblát.
Az étterem személyzete kóstol
Mark Sebastian Fisher séf az elvesztett érzékek miatt jelenleg nem tudja megkóstolni a konyhában készített ételeket. A fogásokat felesége, Michelle vagy a személyzet ellenőrzi helyette. Ezt megélni nem lehet könnyű.
„A Covid miatt elvesztettem minden íz- és szagérzékelésemet, és most a család többi tagjára és a személyzetre hagyatkozom, mielőtt felszolgáljuk az ételt"
– mondta a férfi a Daily Mailnek, aki így kénytelen volt a bezárás mellett dönteni.
Mestere volt az ízeknek
A séf Franciaországban és Svájcban csiszolta tudását. Főzés tudományát, vendéglátóhelyét pedig nem csak a Michelin-kalauz ismerte el, a The Good Food Guide-ban is szerepelt, illetve ötcsillagos értékelést kapott a Trip Advisoron.
„Nem zárom ki azt sem, hogy a 33 éve működő étterem újra kinyitja kapuit a vendégek előtt. Jelenleg viszont az utolsó fogásokat készítjük az év végi 150 fős várólistának, ami már rég tele van.”
(fotó, forrás: msn.com)