Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ide nyugodtan kérhettek kimenőt a család fejétől.  Itt a nyár, a szabadságok ideje. Egyre többször látni, hogy csoportot alkotó barátnők, vagy férfiak nyaralnak néhány napot. Van, akinek elképzelhetetlen a pihenés a család nélkül és vannak, akik azt vallják kell néhány külön töltött óra.

Persze fő kérdés a biztonság

Elsősorban a hölgyekre koncentált az a felmérés, mely kereste a világ legbiztonságosabb részeit, nők számára. Nézzük a TOP5-ös listát. A BBC kielemezte az adatokat és készített beszélgetéseket hölgyekkel.  Az összesített eredmények alapján állították össze az öt legbiztonságosabb ország listáját, ami ezen adatokra épít.

Első lett Szlovénia

A városokhoz és a természethez is jó a hozzáférés, a magány és a biztonság ideális keveréket alkot.  Az elmúlt években nagy előrelépéseket tettek a nők biztonságának megteremtésében, az index szerint 85%-uk érzi magát biztonságban.  Claire Ramsdell, a Wildland Trekking kalandtanácsadója, utazási blog vezetője például azt mondta:

“Először járt a fővárosban, Ljubljanában, és éjszaka az utcákat járva fotózott. Nem akadt gondja a navigációval, nem jelentettek akadályt a nyelvi különbségek, és üdítő módon biztonságban érezte magát. A városban könnyű akár gyalog, akár tömegközlekedéssel kirándulni, a rendszer átlátható és országszerte biztonságos.”

Második helyen végzett Ruanda

Meglepő lehet első hallásra. Rebecca Hansen  első kézből tapasztalta a biztonságot, amikor egyedül utazott. Mivel szinte minden településen látott rendőrséget, biztonsági őröket és katonákat is, nem volt félnivalója. „Elsőre félelmetesnek tűnhetnek, de hamar rájön az ember, hogy ezek az egyenruhások mind barátságos emberek, akik mindig készek segíteni.”Bár a hivtalos nyelv a kinyarwanda és a szuahéli , de az angol és a francia nyelven is szívesen adnak útbaigazítást.

Bronz helyen az Egyesült Arab Emírségek

A megkérdezettek arról számoltak be, hogy biztonságban érzik magukat, ha éjszaka egyedül sétálnak a városban. Az Insure My Trip utazási biztosító társaság indexe alapján Dubaj a legbiztonságosabb város az egyedül utazók számára. Sandy Aouad is megerősíti ezt  „Egyszer elromlott a kocsim, és a sivatag közepén hagytam, nyitva, benne a kulcsokkal – meséli. Biztosan tudtam, hogy a taxi eljön értem, és hogy az autó biztonságban lesz.”  

A sort Japán, majd Norvégia követi.