Hozta a kötelezőt az UNI Győr

Török Ági Olivais
Forrás: FIBA

Portugáliában lépett pályára az UNI Győr a női kosárlabda Európa Kupában. Milos Pavlovic tanítványai a hazai siker után az Olivais otthonában is magabiztos győzelmet arattak.

 Jól kezdték a mérkőzést a zöld-fehérek, 13–4-re elléptek az elején, de aztán kicsit megakadt a gépezet. A negyed végéig hátralévő négy percben mindössze három pontot szereztek, de a portugál bajnok sem termelte a kosarakat, így négy ponttal vezettek a győriek tíz perc játék után. A második szakaszban két pontra feljött az Olivais (18–20), ekkor Ygueravide szerzett fontos triplát. Sok volt a hiba mindkét oldalon a játékban, de 29–20-nál komolyabb volt az előny.

A második félidőt 5–0-val kezdte a portugál gárda, ezzel megint feljött három pontra, de megrázta magát az UNI Győr, és egy 12–0-val válaszoltak, megnyugtatóvá téve ezzel az előnyt (26–41). Megmaradt a lendület, így a húszpontos határ közelébe kerültek (29–48). A zárófelvonás előtt meg is lett ez az áhított differencia a két csapat között (31–51). Az utolsó negyedben megint bealudt egy kicsit a vendégcsapat (39–51), de aztán sikerült rendezni a sorokat, végül magabiztosan győztek.

A válogatott szünet után a két spanyol csapat elleni hazai mérkőzésekkel zárja az UNI Győr a csoportkört.

Milos Pavlovic: – Örülök, hogy a hosszabb szünet előtt nyerni tudtunk idegenben. A játékkal annyira nem vagyok kibékülve, mert nem egészen úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. Jól jön most a szünet, a sérültek visszatérését is nagyon várjuk, hiszen a folytatásban három hét alatt öt kemény meccs vár ránk. Kettő az Európa-kupában a bombaerős spanyol csapatok ellen, a magyar bajnokságban pedig a TFSE, a Szekszárd és a Csata vár ránk.

 

Olivais–UNI Győr MÉLY-ÚT 47–64 (12–16, 9–13, 10–22, 16–13)

Olivais: C. Rodrigues 9, Goncalves, Gelis Gonzalez 5/3, Dusanics 12, RADOVICS 11/3. Cs.: Afonso 6, Cardoso Andrade, Da Silva Alves 4, Da Costa Marques, Mendes. Edző: Eugenio Rodrigues.

UNI Győr: YGUERAVIDE 26/18, Czank 3/3, DOMBAI 9/3, HRUSCAKOVÁ 16/3, DeVaughn 6. Cs.: Török Á. 2, Varga Zs. 2, Barnai, Dúl. Edző: Milos Pavlovic.

 

Híradó főszerkesztő, riporter