Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Húsklopfolóval törte be a testvére fejét

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki azért esett neki egy éjjeli órán a testvérének, mert testvére ténykedése miatt beszűrődött a szobájába a fény a kulcslyukon keresztül.

A vádirat szerint a jelenleg 21 éves férfi két fiútestvérével és édesanyjukkal él együtt Győrben. A testvérek között gyermekkoruk óta rossz a viszony.

Tavaly január egyik éjjelén a vádlott és a sértett azon vesztek össze, hogy a munkából hazatérő legidősebb testvér felkapcsolt villany mellett tevékenykedett a folyosón, ami miatt a kulcslyukon keresztül beszűrődött a fény az öccse szobájába. 

A probléma miatt a testvérek először veszekedni kezdtek amellett, hogy a villanyt fel-le kapcsolgatták, majd a vádlott kiment a konyhába, elővett egy fém húsklopfolót és azzal tért vissza az éppen hajolgató bátyjához, akit tarkón ütött.

Az ütéstől a seb azonnal vérezni kezdett, a sértett pedig beborult a fürdőszobába, ahol két kézzel védekezni próbált a még mindig a fejét támadó testvére ütései ellen. A következő ütések emiatt fején, vállain, karján, felsőtestén érték őt. A támadásnak a harmadik testvérük érkezése vetett véget.

A sértett a támadás következtében – egyebek mellett – nyílt, benyomatos koponyatörést szenvedett el. A sérülés nyolc napon túli gyógytartamú, a támadás azonban alkalmas volt az előidézettnél súlyosabb, akár életveszélyes vagy maradandó fogyatékosságot eredményező sérülés létrehozására is – esetleges koponyaűri vérzés vagy agyállományi sérülés esetén.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.