Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Hűtőtáskában lapult a csempészáru

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jégakkuknak sem hagyott helyet, annyira teletömte cigarettával a hűtőtáskáját, mégis először a hamis ruhákkal bukott meg az a bolgár sofőr, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal NAV pénzügyőrei az 1-es főútról már nem engedtek tovább.

Cigaretta volt a hűtőtáskájában, új ruhákkal megpakolt dobozok a kocsijában egy Ausztriába tartó autósnak, akit a pénzügyőrök az 1-es út mosonmagyaróvári szakaszán megállítottak. 

A csomagtérben talált kartondobozok ismert márkajelzésű kabátokat rejtettek, a sofőr hűtőtáskája pedig 620 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát tartalmazott. A férfi azt állította, hogy a dobozokat egy ismeretlen ember kérésére szállítja, aki nem árulta el, mi van bennük, de a cigarettát ő maga rejtette el a táskájában.

A NAV munkatársai a több mint egymillió forint értékű adózatlan dohányterméket, valamint a csaknem kilencmillió forint vagyoni hátrányt okozó hamis ruhákat lefoglalták és eljárást indítottak.